Je kunt meer dan je denkt, ook met COPD‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ 
;
Longfonds

November 2019
Help mee
Je kunt meer dan je denkt (ook met COPD)

Je kunt meer dan je denkt (ook met COPD)
Beste meneer, mevrouw,

Vandaag is het Wereld COPD Dag. Nederland heeft ruim 600.000 mensen met COPD. Deze aandoening is tot nog toe onomkeerbaar. Wel kunnen mensen met COPD zelf wat doen voor hun gezondheid om te voorkomen dat nog meer longcellen kapot gaan en om de nog aanwezige longcellen optimaal te gebruiken. Als je bijvoorbeeld stopt met roken kan de longfunctie tot 30 procent verbeteren. Ook beweging (binnen je mogelijkheden) kan een groot verschil maken.

Joop van der Willik (foto) kan dat als geen ander beamen. ‘Ga alsjeblieft niet bij de pakken neer zitten, bouw een ander leven op waarin bewegen niet zo makkelijk is als voorheen, maar beheers jouw energieniveau door te blijven bewegen. Stop uiteraard met roken! Ik zelf ben radicaal van 50 sigaretten per dag naar nul gegaan, lukt je dat niet vraag om hulp en die krijg je gegarandeerd en ga ook geen E-sigaret roken. Kom in beweging!’

Wereld COPD Dag staat vandaag wereldwijd in het teken van All Together To End COPD (Iedereen samen om een einde te maken aan COPD). Michael Rutgers, directeur van het Longfonds, vertelt dat het Longfonds daar een speciaal thema voor Nederland aan heeft toegevoegd: ‘Je kunt meer dan je denkt, ook met COPD’.
Lees meer ›
Goed nieuws voor onze gezondheid
Goed nieuws voor onze gezondheid
Hoera! De maximumsnelheid op de Nederlandse snelwegen gaat van 130 naar 100. Minder hard rijden betekent minder uitstoot van stikstof. Dit is ontzettend goed nieuws voor onze lucht en daarmee onze longen! Niet alleen voor de 1,2 miljoen mensen met een longziekte, maar voor ons allemaal. 
Lees hier waarom ›
OG3NE steunt onderzoek om astma te voorkomen
OG3NE steunt onderzoek om astma te voorkomen
Meidenband OG3NE heeft de finale van het tv-programma Dance Dance Dance gewonnen en daarmee € 100.000,- voor het Longfonds bij elkaar gedanst. Amy van OG3NE is geboren met één long en heeft bovendien astma. Dit was voor de zussen de reden om hun prijzengeld volledig in te zetten voor het onderzoek naar astma.
Lees meer over het onderzoek ›
Gezondheidsproblemen door houtrook
Gezondheidsproblemen door houtrook
Zodra het wegens ongunstige weersomstandigheden en slechte luchtkwaliteit ongezond is om de kachel aan te steken, geeft de overheid een zogenoemd 'stookalert' af. Het Longfonds ziet dit als een begin van bewustwording. Mensen moeten zich bewust zijn dat hout stoken tot gezondheidsproblemen kan leiden. 
Vijf vragen (en antwoorden) over houtrook ›
Eerste LongLoop was een groot succes
Eerste LongLoop was een groot succes
3 november was het zover: de allereerste LongLoop van Nederland. 200 wandelaars liepen in Bemmel samen voor gezonde longen. Een bijzondere en feestelijke dag! Iedereen was aanwezig jong en oud, familie en vrienden, zorgverleners en mensen met een longziekte. De lopers en hun sponsoren haalden € 8.150 op voor longonderzoek! Geweldig! Na het grote succes van de eerste LongLoop hopen we dat er meer mensen op zullen staan om ook in hun eigen woonplaats een LongLoop te organiseren om aandacht te vragen voor longziekten en geld op te halen voor belangrijk longonderzoek!
Meer over de eerste LongLoop ›
Jouw steun is van belang

Jouw steun is van belang Samen met de zussen Monique en Inge zijn er meer dan 1 miljoen mensen met een longziekte. Voor hen is ademhalen een terugkerende of voortdurende strijd. Wil jij het verschil maken voor longpatiënten, nu en in de toekomst? Draag met een periodieke schenking bij aan een wereld zonder longziekten!
Zo werkt het
Met een ‘periodieke schenking’ is je gift fiscaal aftrekbaar, waardoor de belastingdienst een deel van de gift terugbetaalt. 

Stap 1 – Ga naar longfonds.nl/periodiekschenken;

Stap 2
– Bereken jouw persoonlijke voordeel met de handige rekenhulp;

Stap 3
– Overtuigd? Je kunt het formulier direct online invullen en ondertekenen of per post aanvragen.


Regel het nog vóór eind 2019 ›
Hoeveel sterren geef je deze nieuwsbrief?
Pas je voorkeuren aan
Voorkeuren bijwerken ›
Volg ons op:
Facebook Youtube Twitter LinkedIn
longfonds.nl
Meer informatie
Longziekten ›
Rookvrij opgroeien ›
Gezonde lucht ›
Wat doet Longfonds ›
Help mee ›
Bestel gratis ›
Je ontvangt deze nieuwsbrief omdat je een relatie bent (relatienummer: 2235334) van het Longfonds. Hierop is onze disclaimer en privacyverklaring van toepassing.

Deze nieuwsbrief is verzonden naar het volgende e-mailadres: kwaliteit@periscaldes.nl.
CBF erkend goed doel Algemeen Nut Beogende Instelling (ANBI)